Merk: For The Love Of Hops
Model: 0.44 Liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
4,50€
Excl. BTW: 3,72€

Brouwerij Frontaal is een Nederlandse brouwerij van speciaalbier. In 2013 startte Roel Buckens met een microbrouwerij, om in 2015 de brouwerij Frontaal op te richten. Middels een crowdfunding campagne is de microbrouwerij, in een drietal zeecontainers, en proeflokaal gerealiseerd op het terrein van STEK. In 2015 werd er 4 hl bier per maand gebrouwen, in 2016 was dit 10 hl bier per maand. Een deel van het bier werd bij huurbrouwerijen gebrouwen. In 2018 is er een tweede crowdfunding campagne opgezet om een grotere brouwerij te realiseren. In 2019 is de brouwerij van 1500m² en het brouwcafé geopend in de voormalige productiehal van de voormalige snoepjesfabriek De Faam. In 2019 was de maandelijkse brouwcapaciteit 150 hl per maand. In 2021 werd de maximale brouwcapaciteit behaald, welke 870 hl bedroeg. Daarnaast werd het vatenpark uitgebreid van 60 naar 250 vaten. In 2021 is een nieuwe crowdfunding campagne gestart, met als doel een groter pand te kunnen realiseren. Uiteindelijk is er ruim 5 miljoen euro opgehaald waarmee een nieuwe locatie van 7.650m² kon worden betrokken in ‘The Bay’ in Breda. Deze locatie werd begin 2023 in gebruik genomen.

Naast een standaard assortiment brouwen de jonge, enthousiaste gasten van Frontaal jaarlijks 48 unieke specials en 12 'barrel aged' bieren. Zij gaan hiermee volledig hun eigen gang en trekken zich niets aan van de gevestigde orde ; hoe gekker hoe beter, maar met oog voor kwaliteit. Naast de constante zoektocht naar interessante ingrediënten speelt het design van de blikjes een grote rol, wat tot ware kunst is verheven.

Weer een mooi bier uit de For the Love of Hops Serie van Frontaal. Dit maal een New England Session IPA. Dit betekent een licht bier, zoetig van smaak, goed doordrinkbaar en erg toegankelijk. Met maar 4,7% is dit bier perfect voor een warme lente/zomerdag.

Gelimiteerde editie.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed