Merk: Jenever
Model: 0.5 Liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
24,50€
Excl. BTW: 20,25€

NOG 1 LAATSTE FLES BESCHIKBAAR

De geschiedenis van Wenneker begint al op 16 februari 1693. Toen kreeg Hendrick Steeman de vergunning om in Schiedam twee brandewijnketels te plaatsen. Dat was het begin van de branderij en distilleerderij die eeuwen later, en wel in 1812, eigendom werd van Joannes Wenneker. Het was zijn achterkleinzoon Franciscus Wenneker, ofwel Fokke, die door gebrek aan opvolgers het bedrijf in 1903 verkocht aan een Mouter uit Schiedam; Johannes Cornelis van der Tuijn.

Dit was de eerste generatie Van der Tuijn die de scepter zwaaide over Wenneker. Inmiddels is de vierde generatie al weer jaren actief in de organisatie. Ondertussen had de distilleerderij grote nationale en internationale faam verworven met haar kwalitatief hoogstaande jenevers. Door de gestage groei en toenemende export, groeide Wenneker in de zestiger jaren uit zijn jasje in Schiedam en uitbreiding werd aldaar niet toegestaan. De knoop werd doorgehakt en Wenneker zou zich verplaatsen. Uit logistiek oogpunt werd voor Roosendaal gekozen, wat precies tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen ligt. In 1967 nam Wenneker zijn intrek in de voormalige KvW sigarenfabriek aan de Badhuissstraat.

Wenneker heeft in de loop der jaren de nodige overnames gepleegd. De bekende distilleerderijen Piersma, Duys, Smeets en meest recent Distilleerderij J.J. Melchers Wz. Schiedam (met Olifant als bekendste merk) werden in de loop der jaren in Wenneker opgenomen, evenals de wijnkoperij van Dirk Struys & Zoon. De wijndivisie opereert nog altijd onder de naam Dirk Struys, welke sinds jaar en dag garant staat voor een compleet en kwalitatief uitzonderlijk aanbod aan verrukkelijke wijnen.

Speciaal ter gelegenheid van het Jenever Festival 2013 in Amsterdam werd de Wenneker Oude Proever Oude Genever met een finishing op gebruikte Islay whiskyvaten uitgebracht. Het product bleek zo goed in de smaak te vallen en er zijn meteen opnieuw een paar Islay Malt whisky fusten gevuld met Oude Genever. Deze keer betrof het de fusten 269, 9 + 10 welke geproduceerd zijn in juli 2015. Natuurlijk werd ook dit product niet vrijgegeven zonder goedkeuring van hun Schotse vriend en leverancier van het fust. Daarom treft u de naam van Anthony McCallum-Caron aan op het etiket.

Deze gelimiteerde editie Wenneker Genever heeft een mooie zomerse gouden kleur met een turfachtige geur wat ook een beetje aan de bbq doet denken. Zijn ietwat zoetige smaak heeft iets van gerookte ham, jeneverbes en citroentaart. Een milde en delicate lichtzoete afdronk…..écht de moeite waard en een uniek product !

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed