Merk: Greign
Model: 0.7 Liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
37,95€
Excl. BTW: 31,36€

Het was 1958 dat 4 heren genaamd George Crawford, Brodie Hepburn, James Stirrit en Morty Dyke de MacDuff Distillery openden in het noorden van de Schotse Highlands. Gelegen aan de Deveron rivier en tevens uniek aan de (vis)haven. Tegenwoordig is de wereldwijde multinational Bacardi Ltd. eigenaar van deze distilleerderij en produceren zij jaarlijks ruim 2,4 miljoen liter. Veel hiervan wordt gebruik om te verwerken in blended whisky's als bijvoorbeeld William Lawsons.

De Greign Single Grain 20 years wordt tevens onder de naam Three Scottish Brothers op de markt gebracht en is een beetje een apart verhaal. De whisky wordt geblend door Master Blend(st)er Stephanie MacLeod, werkzaam voor John Dewar's & Sons, behorende tot de groep waar ook MacDuff toe behoort. MacDuff produceert hem dus niet zelf, maar brengt hem wel op de markt. Wie hem wel produceert is onbekend......

Een 'single grain' whisky wordt gemaakt van ongemoute graan, anders dan een malt whisky. Hierdoor is deze whisky dan ook zoeter van smaak en minder, of eigenlijk niet, rokerig. Het mooie van de 'Greign' is dat deze maarliefst 20 jaar oud is en daardoor rijk van smaak. Rood fruit, granig uiteraard, vanille en zelf wat toffee. Een uitstekende whisky op leeftijd voor een schappelijke prijs. Toch zeker het proberen waard, mede doordat de 'grain whisky's' steeds populairder worden.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed