Merk: Ultimate
Model: 0.7 Liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
63,95€
Excl. BTW: 52,85€

The Ultimate Edradour Cask Strenght 2008 - 9 years

The Ultimate collection is een serie die speciaal geselecteerd is door Han en Maurice van Wees voor The Ultimate Whisky Company in Nederland. Zij zoeken naar de mooiste vaten whisky die te vinden zijn in Schotland om hiermee hun flessen te vullen. Alle flessen uit deze serie zijn unchill-filtered, genummerd, niet bijgekleurd, single barrel en, sinds 2005, afgebotteld op 46 % alcohol om zo de pure smaak van het geselecteerde vat in uw glas te laten komen. Op iedere fles vindt u de datum van distillatie, de botteldatum en het vat nummer. Op deze manier garandeert The Ultimate Whisky Company de eerlijke en pure smaak van de gekozen whisky.

Schotland’s kleinste distilleerderij, Edradour (Highlands), was in 1825 opgericht door een paar boeren en in de huidige ‘snelle’ tijd wordt er hier nog steeds zo gewerkt als in vroegere tijden en is veel van de uitrusting nog steeds van hout. Mede hierdoor worden er maar 12 vaten per week gemaakt, en dit maakt het samen met de uitmuntende kwaliteit, tot èèn van de zeldzamere whisky’s. Heden ten dage werken er 3 personen, welke zich hebben toegewijd tot de vroegere productiemethode en hier geen consessies aan willen doen.

Mooie uitvoering van Edradour......rijping van 9 jaar op gebruikte sherryvaten. Rijk, complex met tonen van krenten, rozijnen en karamel.

Vat no. :  127

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed