Merk: Signatory
Model: 0.7 Liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
49,95€
Excl. BTW: 41,28€

Signatory Mortlach 2007

Signatory is één van de drie Schotse onafhankelijke bottelaars van single malt whisky naast Gordon & MacPhails en Cadenhead. Signatory werd in 1988 opgericht en is een familiebedrijf met eigen voorraden whiskyvaten waar men uit kan putten. In het begin waren zij gevestigd in de plaats Leith maar door de sterke groei van de whiskymarkt verhuisden zij in 1992 naar het gunstiger gelegen Newhaven. Alle bottelingen die zij doen zijn de zo geheten 'single cask' edities waarbij het vat- en flesnummer op het etiket wordt vermeld. Sinds 2002 is Signatory eigenaar van de kleinste distilleerderij van Schotland, Edradour. Signatory voert eigenlijk 3 verschillende series binnen hun range :  86 Proof Collection, Un-chill filtered Collection en de Cask Strenght Collection.

De Mortlach distillery werd in 1823 opgericht door James Findlater. Zij waren de eerste distilleerderij in het Schotse Dufftown ( Speyside ) zelfs voordat Glenfiddich zich er vestigde, opgericht door een ex-werknemer van Mortlach, William Grant. Met zijn 20-jarige expertise opgedaan bij Mortlach nam hij de stap en begon voor zichzelf, en met succes! In de periode 1823-1853 is Mortlach vaak van eigenaar veranderd en is zelfs nog een bierbrouwerij geweest. Tegenwoordig ( 2016 ) maakt men bij Mortlach bijna 3 miljoen liter whisky waarbij slechts een paar procent wordt gebottelt als single malt. Een bekend merk whisky waar Mortlach voor wordt gebruikt is de Johnnie Walker Black Label. Vanwege zijn intense smaak wordt Mortlach ook wel 'The Beast of Dufftown' genoemd.

Deze 12 jaar oude Mortlach uit 2007 is uit de Un-chill filtered Collection van Signatory (herkenbaar aan hun eenvoudige witte etiketten). Een mooie Mortlach die olie-achtig is met zoete tonen, fruitig (peer) en vanille. Heldergeel van kleur, uiteraard niet bijgekleurd en gebotteld op 46% alc.


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed