Merk: Pierre Jean
Model: 2 x 0.75 liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
18,95€
Excl. BTW: 15,66€

Het verhaal gaat dat Yvon Mau, die het uit 1897 daterende bedrijf vanaf 1914 leidde, op zijn fiets de Bordeauxwijngaarden bereisde op zoek naar nieuwe goede wijnen. Nog steeds vormt deze fiets de basis van het logo van dit gerespecteerde wijnhandelshuis, dat zich inmiddels tot één van de beste van Frankrijk mag rekenen. Net als honderd jaar geleden is Yvon Mau specialist in het ontdekken van kleinere en vaak minder bekende wijnen die uitblinken door authenticiteit en een individuele stijl. Niet voor niets draagt Yvon Mau de bijnaam 'le découvreur de Bordeaux' (de ontdekker van Bordeaux). Yvon Mau onderhoudt met een aantal wijnproducenten een nauwe samenwerkingsrelatie, waarbij kwaliteit het enige echte criterium is.

De wijnen van Yvon Mau onder de naam Pierre Jean zijn hele toegankelijke wijnen van goede kwaliteit. Het is niet voor niets dat deze wijnen bij ons steeds meer ontdekt en besteld worden. Voor de rode Pierre Jean is gekozen voor een combinatie van Merlot en Cabernet Sauvignon, wat resulteerd in een donkerrode wijn met een aroma van gerijpt rood fruit en kruidige, maar niet overheersende, tonen. De afdronk is zacht met weinig tot geen tannines. Kortom, een heerlijke wijn voor dagelijks gebruik, bij de borrel of barbeque.

De druiven voor de witte Pierre Jean van het huis Yvon Mau zijn afkomstig uit het Gascogne gebied. Door het combineren de beroemde Chardonnay-druif met de wat lichtere, frisse Colombard verkrijgt men een frisdroge, toegankelijke witte wijn die eigenlijk past bij elke gelegenheid. Sappig en fruitig met weinig tot geen zuren. Licht gekoeld serveren.


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed