Merk: Van Wees
Model: 0.5 liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
43,50€
Excl. BTW: 35,95€

In 2013 kwam van de organisatie Slow Food het verzoek of Van Wees een jenever wilde stoken van het oergraan emer. Ooit is van dit graan een bier gebrouwen, maar nog nooit een jenever. En zie hier het resultaat, het op ambachtelijke wijze gestookte ‘Mirakel van Amsterdam’, vernoemd naar twee Rooms-Katholieke wonderen in Amsterdam uit 1345 en 1452. Tweemaal kwam een hostie ongeschonden uit de vlammen; eenmaal uit een openhaard en eenmaal uit een afgebrande Amsterdamse bedevaartkapel. Mirakel van Amsterdam is een oer-Hollands product waarbij de emer uit Noord-Holland komt, gemout en één keer gestookt in Friesland. Het nog ruwe nat(12%alc.) vervolgens vier keer gestookt bij Van Wees zelf in traditionele fijnketels, de laatste keer met jeneverbes en kruiden. Vervolgens de kelder in op eikenhouten vaten om nog twee jaar te rijpen. Niet zaligmakend zoals de hosties uit de legende van het Mirakel van Amsterdam, maar wel zalig-smakend, zoals we gewend zijn van Van Wees.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed