Merk: Muifel
Model: 0.33 Liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
1,75€ 2,10€
Excl. BTW: 1,45€

Muifel Ossebock

Begonnen als hobbybrouwers werd in 2006 de Muifelbrouwerij opgericht. Eerst huurde ze brouwtijd bij de Maaslandbrouwerij en later was er dan de eigen brouwerij in het Brabantse Oss. Door de jaren heen heeft de Muifelbrouwerij zich door ontwikkeld en brouwen ze momenteel 16 bieren. Hun Ossenbock is al 3 keer uitgeroepen tot ‘Lekkerste bockbier van Nederland’. Muifel is een verbastering van Duivel, of zoals ze in Brabant zeggen: ”Duvel”, maar die naam mochten ze natuurlijk niet gebruiken.

Dit prachtige bockbier werd voor het eerste gebrouwen in 2012 en was daarbij het eerste seizoenbier van de Muifelbrouwerij. Inmiddels is dat assortiment uitgegroeid naar vijf verschillende seizoensbieren. Een traditioneel ondergistende bock, dat is D’n Ossebock 7% alcohol). Dankzij de gekaramelliseerde en gebrande moutensoorten krijgt D'n Ossebock zijn dieprode kleur en rijke smaak. Tevens is D'n Ossebock licht gehopt waardoor hij een pure zacht-bittere smaak heeft. Met tonen van karamel, donker brood, toffee en geroosterde noten is D’n Ossebock een prachtig bockbier dat zeer makkelijk drinkbaar is.

De grote trots van Muifelbrouwerij voor de herfst is natuurlijk D'n Ossebock. In 2016, 2018 en 2019 (2017 was er geen wedstrijd) is D'n Ossebock uitgeroepen tot het Beste Bockbier van Nederland. Deze prijs werd uitgereikt op het grootste en oudste bierfestival van Nederland, namelijk het PINT Bockbierfestival in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

D’n Ossebock, zoetig, subtiel en bitter, pit en kracht! Dat is de Muifelbock!

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed