Merk: Rum
Model: 0.7 liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
27,95€
Excl. BTW: 23,10€

Havana Club 7 years

Cuba dankt de traditie van het rum maken aan de ontdekkingsreiziger Columbus. Hij was het die in 1494 een aantal jonge suikerriet planten meenam omdat hij had bedacht dat de caña (suikerriet) uitstekend zou gedijen in het zonnige en vochtige klimaat van Cuba. De van oorsprong matige kwaliteit met veel alcohol veranderde langzaam naar een verfijnde milde rum. Het merk Havana Club bestaat sinds 1878 en is sinds de Cubaanse Revolutie in handen van de Cubaanse Overheid. De productie vind plaats in Santa Cruz del Norte op Cuba.

Sinds 1971 is Don José Navarro de Primer Maestro Ronero, oftewel dé rummeester van Havana Club. Hij is er verantwoordelijk voor de constante kwaliteit van de rum op het hoogste niveau te houden en de geheime productiemethoden door te geven aan de volgende generatie. "Kwaliteit staat synoniem voor de waarheid. Het feit dat wij natuurlijke grondstoffen gebruiken en het rijpingsproces niet forceren, werkt erg in ons voordeel nu eerlijke producten en productiemethoden alle waardering krijgen”, aldus Don José. Op Havana Club prijkt het ‘Seal of Origin’, een label dat door de Cubaanse staat is uitgegeven en exclusief mag worden gevoerd op rum die in Cuba is geproduceerd en voor 100% bestaat uit Cubaanse grondstoffen.

Havana Club 7 Años wordt gemaakt op basis van de beste rietsuikers van de Oriente. De ongeëvenaarde kunst van de assemblage en zeven jaar rijping in Cuba verlenen aan de Havana Club 7 Años een uitzonderlijk boeket. Havana Club 7 is een rum waarop alle Cubanen trots zijn. Hij draagt tevens bij tot de groeiende internationale uitstraling van de rums van Havana Club. Kenners waarderen deze hoge kwaliteit rum vooral als digestief of als basis voor een prestigieuze cocktail.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed