Merk: Grappa
Model: 0.7 liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
65,95€
Excl. BTW: 54,50€

Grappa di Barolo Marolo Alba 12 jaar

Grappa is een Italiaans distillaat, die vervaardigd wordt uit distillatie van restanten van de druiven na de wijnbereiding. Oorspronkelijk was het een manier om de overtollige trosdruiven niet te hoeven weggooien aan het einde van het seizoen.

De smaak van een grappa, net zoals bij wijn, hangt af van het type druif, de kwaliteit ervan en de vaten waarin ze gerijpt worden en het productieproces. Grappa heeft een alcoholpercentage tussen de 37,5% en 60%. De wet geeft hier enkel een vast minimumgehalte alcohol op, maar geen maximum.

In het midden van de 20e eeuw gold grappa nog als eenvoudige boerenborrel, maar inmiddels is geen enkele sterke drank de laatste 20 jaar zo in aanzien gestegen als Grappa. Deze Italiaanse brandewijn mag tegenwoordig in geen enkel luxe restaurant ontbreken.

Deze distilleerderij werd pas gesticht in 1977 door Paolo Marolo en onderscheidt zich door kleine hoeveelheden Grappa te stoken uit heel verse druivenpulp van de Nebbiolo, Barbaresco en in dit geval van de wereldberoemde Barolo wijnen, welke een Grappa oplevert van zeer hoge kwaliteit.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed