Merk: Glenmorangie
Model: 0.7 liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
82,95€
Excl. BTW: 68,55€

Glenmorangie Dornoch Limited Edition

Op de plek van een vroegere brouwerij in het plaatsje Tain (noordelijke Highlands) staat sinds 1843 de distilleerderij van Glenmorangie. De oprichter, William Matieson begon ooit met 2e hands ‘gin-stills’ met de kleinste zwanenhalsen van heel Schotland. In 1920 werd het bedrijf gekocht door de blenders Macdonald and Muir, die de distilleerderij in 1979 grondig verbouwde en het aantal ketels verdubbelde van 2 naar 4 en naar 8 ketels in 1993.Sinds 1995 heeft Glenmorangie een klein bezoekerscentrum.

De distilleerderij van Glenmorangie ligt aan de oevers van de Dornoch Firth aan de oostkust van Schotland. Dornoch Firth is een van de zijwegen van de Noordzee ( zie het als een soort baai met doorstroming binnenlands ) en van wetenschappelijk belang. Hiervoor is Glenmorangie een partnerschap aangegaan met de Marine Conservation Society voor behoud van dit stukje Schotland en om geld in te zamelen voor onderhoud dat gebeurt rond de gehele kust van Schotland. Deze Glenmorangie Dornoch werd eind 2014 gelanceerd als eerste in een serie van drie, nummer twee en drie volgen in de loop van 2015, allen in een gelimiteerde oplage oorspronkelijk bestemd voor de Travel Retail.

De Glenmorangie Dornoch is een zogeheten NAS ( no age statement ) whisky zonder leeftijdsvermelding. Hij heeft de typische huisstijl van Glenmorangie met vanille en citrus en een subtiele turf/rook smaak. Voor de rijping zijn ex-Amontillado sherryvaten gebruikt. Gebotteld op 43%.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed