Merk: Glenfiddich
Model: 0.7 liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
59,95€
Excl. BTW: 49,55€

Glenfiddich Project XX

Glenfiddich is een Speyside Single Malt, die door William Grant & Sons in de Glenfiddich Distillery in Dufftown wordt gemaakt. De Glenfiddich Distillery werd door William Grant in 1886 opgericht, in de vallei van de Fiddich rivier. De eerste Glenfiddich whisky werd op Eerste Kerstdag 1887 gepresenteerd. In de jaren ’60 en ’70 werden een aantal concurrerende distilleerderijen opgekocht, anderen gingen failliet. In 1963 zette Glenfiddich de ongebruikelijke stap om hun whisky als Single Malt op de markt te brengen en voerde hieromtrent een grote reclamecampagne. Zij hoopte hiermee een grotere kans te hebben om te overleven. En met succes, Glenfiddich is tegenwoordig èèn van ’s-werelds bestverkopende single malt. Het wordt verkocht in 180 landen, en beslaat ongeveer 20% van de totale whiskyverkopen. De driekantige fles stamt uit 1957. Tegenwoordig is de fles ietwat ronder van vorm. Later was W.Grant & Sons de eerste die de flessen verpakten in kokers en geschenkblikken.

Brian Kinsman, Master Blender van Glenfiddich, nodigde 20 gerenommeerde whisky experts uit 16 verschillende landen uit voor zijn geheime Project XX. Een ieder van hen kreeg volledige vrijheid om uit de pakhuizen van Glenfiddich één vat whisky te kiezen.  Bourbon vaten, sherry buts, port-pipes van verschillende leeftijden, alles was mogelijk. Samen kwamen zij tot een blend die tot deze unieke whisky zou leiden. Deze non chill filtered whisky van 47% (uit de nieuwe Experimental series) heeft een mooie diep gouden kleur met zoete geuren van fruit, bloesem, gebrande suiker en vanille hout. Ook in smaak veel zoet, denk aan suikerspin, geroosterde amandelen, kaneel en zoethout. Een lange afdronk met zoals ze het zelf noemen ‘sweet oakiness’.

Probeer deze whisky eens met een randje zout op de rand van het glas, als tegenhanger van het zoet en om de smaak te versterken.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed