Merk: Dewars
Model: 0.7 Liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
24,95€
Excl. BTW: 20,62€

Dewar’s Caribbean Smooth 8 Years

Dewar’s is opgericht in 1846 door John Dewar in Perth/Schotland, maar vooral onder de bezielende leiding van zijn twee zoons John-Alexander en Tommy werd Dewar’s een internationaal succes. Daarnaast richtte de broers de Aberfeldy Distillery op, welke nog steeds de belangrijkste single malt in de blends van Dewar’s is. Door haar kwaliteit en smaak is Dewar’s één van de snelst groeiende whiskymerken op de markt. Hun bekendste blend is de 12 years, een fantastische whisky voor verhoudingsgewijs, weinig geld.

De Dewar’s Caribbean Smooth bestaat uit zo’n 40 soorten single malts en grain whisky’s en heeft ruim 7 jaar gerijpt via het double-ageing systeem(*), waarna het voor 6 maanden een finishing kreeg op Carribean rum vaten, afkomstig van Bacardi. Met zijn amberkleur geurt hij kruidig met op de achtergrond heidehoning. De smaak heeft tonen van appel, karamel, graan, basterdsuiker en tropisch fruit.

* Bij double-ageing rijpen alle whisky’s eerst voor bijvoorbeeld 7 jaar apart, waarna ze geblend worden. Normaal gesproken wordt er dan meteen gebotteld, maar hier gaat de blend terug op eikenhoutenvat om nog een half jaar in harmonie te rijpen. Dit zorgt voor een mooiere balans en diepere smaak.


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed